Aktiegroep ‘Hang de Vlaggen Halfstok’ (bekend van de klimaattop) weer aktief tijdens Maximatour!

 

Dinsdag 4 september 2001

 

Bij binnenkomst van de koninklijke bus in Den Bosch, de eerste dag van de zgn. Maximatour, werden met succes diverse vlaggen langs de route gestreken en halfstok gehangen. Twee aktivisten die daarvoor verantwoordelijk waren, kregen direkt daarna warme belangstelling van de overdadig aanwezige politiemensen. In eerste instantie wilde men hen aanhouden, daarna wilde men alleen maar een bekeuring uitschrijven wegens baldadigheid (?!?). Uiteindelijk kwam het er op neer dat de aktivisten toch gewoon mochten gaan, zonder proces verbaal. Dat gaf hen weer de mogelijkheid zich aan te sluiten bij andere aktivisten, om nog ergens langs de route een spandoek uit te rollen.

 

Tijdens het lange wachten aan het hek, verzamelde zich steeds meer geüniformeerde als in burger geklede geïnteresseerden om de aktivisten heen. Op een kleine afstand stonden een paar grote stevige jongens die blijkbaar een oogje hadden op de aktivisten. Al waren ze enigszins verlegen, want ze bleven op een bepaalde afstand staan en durfde niks terug te zeggen op de opmerkingen van de aktivisten, die al vrij gauw door hadden dat ze werden aangestaard.

De aanwezigheid van Maxima deed wonderen op de verlegenheid van de stoere mannen. Plotseling kwamen ze wel heel dicht achter de aktivisten staan en op het moment dat de aktivisten hun spandoek wilden uitrollen, werden ze hierin gehinderd door het enthousiasme van verliefde jongens. Ze waren op dat moment helemaal door het dolle heen. Zichzelf voorstellen was er al niet meer bij. De aktivisten werden gelijk zeer innig omhelst en naar stillere hoekjes getrokken ter voorzetting van deze romantische momenten. Terwijl men over de grond rolde en er vele liefdevolle woorden werden uitgesproken werden er zilverkleurige vriendschapsbandjes uitgedeeld aan de vijf meest favoriete aktivisten. Deze hadden ook de eer mee te mogen in een luxueus busje richting soort van hotelkamertjes. In afwachting van privé momenten met de stoere mannen van de straat, werd nog een soort van verlaat kennismakingsgesprek gehouden met andere stoere mannen. En of het nu was omdat de gesprekken niet helemaal naar wens verliepen of dat de stoere mannen na het vertrek van Maxima weer erg verlegen werden, maar na enkele uurtjes moesten de aktivisten de hotelkamertjes weer verlaten, zonder dat de stoere mannen van de straat nog waren langsgekomen. De teleurstelling onder de vijf aktivisten was dan ook erg groot. Zij hopen de stoere mannen weer eens een keer te mogen ontmoeten, om de romantische innigheid nog een keer over te doen. Misschien is 02-02-02 wel de dag ervoor. Maar de vraag is of de aktivisten zolang kunnen wachten…