Postertjes tegen Koninginnedag: zo gemaakt!

Koninginnedag 2001

de feestvarkens blijven gedwongen in hun paleizen

 

Koninginnedag 2001 zal de geschiedenis ingaan als de eerste koningshuis-vrije koninginnedag van de 21e eeuw. Onder druk van het Comite Mars op de Oranjes hebben Beapix en aanverwanten besloten zich niet in de openbaarheid te wagen.

Het is een hele nieuwe ervaring voor de bevolking: kennelijk is het prima mogelijk een soort van feest te hebben in het hele land, zonder dat de koninklijke familie zich hier mee bemoeit. Want laten we wel wezen: wie zit er nu eigenlijk te wachten op altijd weer diezelfde belachelijke taferelen op TV met oudhollands koekhappen en hoepeldraaien, wekenlang gedrilde schoolkleuters die gedwongen worden een versje op te zeggen voor een stelletje rondsjokkende miljardairs, Joop van Zijl die wat zit te babbelen over het nieuwste hoedje van Bea etc.

Toch hangt er nog een oranje schaduw over deze feestdag heen; veel Nederlanders vinden het kennelijk nodig om met smakeloze oranje opblaaskronen, klompen en dergelijke onzin rond te gaan lopen. Dit is natuurlijk helemaal niet nodig en dit verschijnsel zal in de loop van de jaren ook wel verdwijnen. Het is duidelijk dat dit jaar de nieuwe trend is gezet: een koninginnedag zonder het Koningshuis!

Tot groot plezier van COMODO hebben enkele aanhangers toch nog de moeite genomen anti-monarchistische posters te verspreiden in wat grote steden. Guillotine gejat van de Comodo website, maar dat vinden we niet erg (we hebben dat ding zelf ook ergens vandaan gejat).

 

Hier is de eerste:

 

 

En nog eentje: