Media Hypes (2)


Volg deze link voor de nieuwste media aandacht over COMODO

Onderaan staan de laatst toegevoegde artikelen


8 maart 2000: Volkskrant
COMODO inspireert Groenlinks kamerlid

DEN HAAG - Tot groot genoegen van het comite "Mars op de Oranjes" (COMODO) begint de eis tot afschaffing van het Koningshuis bijval te krijgen vanuit de politiek. Ook de uitspraak van Freek de Jonge in het programma Barend en van Dorp ("de koningin is een gewetenloze vrouw") was zeer tot tevredenheid van het Comite.

Jammer is het wel dat Groenlinks kamerlid Halsema eerst weer tijd wil verspillen met oeverloze discussies, voordat er een begin gemaakt kan worden met de afschaffing van het parasiterende Nederlandse Koningshuis. Ook de uitspraak van Paul Rosenmoller - "de afschaffing van de monarchie is geen halszaak" - kunnen wij niet waarderen. Afschaffing van de monarchie is juist wel een halszaak: zie ook het logo van COMODO.

Wij verlangen terug naar de tijd dat de PSP, voorgangers van Groenlinks, uit principe wegbleven tijdens de troonrede en niets met de Oranjes te maken wilden hebben. Nu zitten er bij Groenlinks allemaal rechtse sukkels die niets anders willen dan binnenkort minister worden en fijn bij de Koningin op bezoek gaan. "Ik heb niets tegen Beatrix". Stelletje slappelingen!!

10 maart 2000: COMODO persafdeling
Noodverordening voor Koninginnedag

Leiden - De gemeente Leiden werkt aan een noodverordening voor zaterdag 29 april als koningin Beatrix in de binnenstad haar verjaardag viert. In die verordening wil de gemeente het gebruik van de ’openbare ruimte’ op vergaande wijze regelen. Zo komt er een verbod voor vliegtuigen boven Leiden op het moment dat Beatrix tussen 11.30 en 12.30 uur door de stad vaart en wandelt. Tevens geldt er dan een algeheel vaarverbod in en rond het water van het centrum van de stad voor vaartuigen die niets met de Oranjes te maken hebben. Langs de vaarroute moeten alle afgemeerde boten worden weggehaald. En de bruggen waar Beatrix en haar gevolg onderdoor varen, worden eveneens afgesloten. Dat geldt ook voor een aantal stegen, dat het gezelschap tijdens de wandeling passeert.

Gemeente en politie houden serieus rekening met acties van linkse groeperingen die Koninginnedag willen verstoren. De vorstin bezoekt op 29 april behalve Leiden ook Katwijk. Daar wordt vooralsnog niet gedacht aan het invoeren van zo’n tijdelijke regeling. Beide plaatsen verwachten ’vele tienduizenden’ bezoekers op Koninginnedag. Juristen zijn momenteel druk doende met het samenstellen van de verordening die begin april wordt gepubliceerd. Tot die tijd doet Leiden geen nadere mededelingen over de gedetailleerde inhoud.

De actiegroep EuroDusnie uit Leiden, bekend van onder meer de taartengooiactie tegen minister Zalm van financiën, liet onlangs weten beledigd te zijn omdat er niet met de groepering is gesproken over de komst van de vorstin naar Leiden. Onder het motto ’Geen koningshuis, staat of kapitaal maar een wereld voor ons allemaal’, roept het gelegenheidscomité ’Mars op de Oranjes’ iedereen op om 29 april naar Leiden te komen. De activisten hullen zich tot nu toe in nevelen over hun actieplannen.

15 maart: Leidsch Dagblad


Verbod buitentaps geldt hele dag

Leiden - Onbegrip en teleurstelling. Dat zijn de reacties van voorzitter Jos Ponsioen van de afdeling Leiden van de Koninklijke Horeca Nederland op het instellen van een noodverordening op 29 april in Leiden. De gemeente wil dan, als koningin Beatrix een bezoek brengt aan Leiden, langs vaar- en wandelroute onder meer bruggen en stegen afsluiten en bij horecagelegenheden buitentaps verbieden.Ponsioen heeft begrip voor de angst die er bij de gemeente heerst rond mogelijke acties van de linkse groepering EuroDusnie, maar spreekt ook over ’paniekzaaierij’.

Hij noemt het invoeren van een noodverordening dan ook teleurstellend. ,,Drie weken geleden zat de horeca nog met de gemeente rond de tafel om over de viering van Koninginnedag te praten. We kregen een belangrijke rol toebedeeld om de binnenstad gezellig te maken. Leuk, dat doen we, zeiden wij. We vroegen de gemeente wat de plannen zijn en wat wij daarin kunnen betekenen. Daarbij is het gebleven. Het bericht over die noodverordening heeft de horeca in de krant moeten lezen. Het kwam voor ons als een donderslag bij heldere hemel.''

16 maart: Leidsch Dagblad


* 31 maart 2000: Leidsch Dagblad


4 april 2000: Kabelkrant


6 maart 2000: Telegraaf


6 maart 2000: Leidsch dagblad


6 maart 2000: Haagse Courant


9 maart 2000: Mare


~20e maart: Leidsch Dagblad


~20e maart: Leidsch Dagblad


30 maart 2000: Leidsch Dagblad
Een Journalist die niet kan denken: "Dat 'Eurodusnie' in het citaat moet een vergissing zijn,"


30 maart 2000: Leidsch Dagblad


30 maart 2000: Leidsch Dagblad
'Food not Bombs' bestaat al langer!


4 april 2000: Haagse Courant


4 april 2000: De Volkskrant


7 maart 2000: Kabelkrant


8 maart 2000: Holland Centraal