Acties tijdens bezoek Willem-Alexander en Máxima


(rondgestuurd via de aktielijst)

De gemeenteraadsleden van de fracties van GroenLinks en de Socialistische Partij in Breda hebben dinsdagmorgen tijdens het bezoek van Willem-Alexander en Máxima aan Breda aandacht gevraagd voor de Dwaze Moeders in Argentinië. De fractie van de Partij van de Arbeid deed niet aan de actie mee. Volgens Piet-Hein Scheltens van GroenLinks was daarvan eerder wel sprake.

Op de Pensmarkt in Den Bosch deelden tientallen mensen folders uit tegen het asielzoekersbeleid in Nederland. Ook hingen zij uitgestoken vlaggen halfstok. Nadat de politie een 'pakketje' ontdekte, werden vijf personen aangehouden. Het 'pakketje' bleek een spandoek waarop een tekst stond die eveneens verwees naar het asielzoekersbeleid in Nederland. De vijf werden voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Na een uiterst chaotische aankomst op het station in Eindhoven, was de politie in de stad zelfs zo zenuwachtig dat een agent hofdame Lieke Gaarlandt resoluut verbood zich bij Alexander en Máxima te voegen. Gaarlandt is notabene speciaal aangesteld om Máxima tijdens haar eerste periode in Nederland te begeleiden.