Pers
alles met een * is pas toegevoegd

Deze pagina is speciaal voor de pers met de laatste officiële berichten van COMODO.

Persbericht COMODO: Verslag demonstratie 29 April 2000

Persbericht COMODO: Taart retour afzender. Superdriek getaart [28 april]

Vandaag 28 april is, senator van de Eerste Kamer Superdriek is getaart. Hoe tomaat gooiende SP-jongeren van “ROOD’’ slagroomwit wegtrokken. Lees het persbericht hieronder, en ook de foto's!.
- Persbericht 28 april van COMODO: Taart retour afzender. Superdriek getaart [in english]


(klik op de foto's om ze 3x zo groot te zien)


* Driek gespot tijdens koninginnedag 2000!

Faxbericht aan de Burgemeester en de Korpschef [26 april]

Om de politie te verzekeren dat de mars een ludiek en vreedzaam karakter heeft, en Bea zelf niet op onze route ligt, is dit faxbericht verstuurd. Lees hieronder de details van dit faxbericht.
- Persbericht 26 april  van COMODO: Faxbericht aan de Burgemeester van Leiden, dhr. Postma, en de Korpschef van Hollands-Midden, dhr. Straver

Groot Persbericht van COMODO [24 april]

De prachtige lokale mobilisatie en uitnodigingsflyer is ondertussen verspreid door Leiden. Hiermee wordt het duidelijk wat COMODO nou wil doen op koninginnedag. Ook organiseert COMODO mee aan de landelijke demonstratie tegen repressie door de nederlandse staat. Lees hieronder het persbericht wat is gestuurd aan de nederlandse pers en bekijk de flyer (klik erop om te vergroten).
- Persbericht 24 april: COMODO nodigt Leidse Bevolking uit voor de Mars op de Oranjes

Flyer Voorkant

Flyer Achterkant

Aanhouding Flyer Uitdeler [19 april]

Op Woensdagochtend 19 april was iemand aangehouden die flyers uitdeelde van COMODO. Die avond was er ook een lawaaidemonstratie voor het buro waar hij vastzat (zie ook bij de kranteartikelen). De arrestant is donderdagmiddag vrijgelaten, maar helaas is de politie achter zijn naam gekomen. Hem is 'Valsheid in Geschrifte' en 'Oplichting' ten laste gelegt, dit is uiteraard een belachelijk zware aanklacht die moeilijk hard te maken is. Lees hieronder het persbericht wat op de betreffende woensdag was verstuurd en donderdag was uitgedeeld.
- Persbericht 19 april: Politie arresteert COMODO activist


20 april 2000: Leidsch Dagblad

Onthulling van Guillotine! [1 april]

COMODO is voor het eerst naar buiten getreden in cafe Het Keizertje aan de Kaiserstraat in Leiden op zaterdag 1 april en heeft een persconferentie verzorgd. Na afloop van de persconferentie werd de inmiddels beruchte mascotte van COMODO onthuld: de drie meter hoge oranje guillotine; met noeste arbeid in elkaar geschroefd en gezaagd door COMODO medewerkers.
Klik hieronder op de links om de speeches te lezen die toen gehouden zijn:
- Historische achtergrond van koningshuis en (anti-)monarchisme & 1 mei 2000
- Speech voor de onthulling & bij de onthulling van de Guillotine

Het exclusieve interview met COMODO

Voor het eerst heeft COMODO zichzelf naar buiten gebracht via de pers. Dit is gebeurt via een interview met medewerker Snelle Bob van Koekoeroe Reedio (de vrije radio in Leiden en omstreken). Onder andere heeft het maandblad 'Dusnieuws' van het anarchistisch collectief 'Eurodusnie' toestemming gekregen om het artikel schriftelijk te plaatsen, zij hebben dit ook op de website geplaatst. Bladen zijn vrij om dit te plaatsen en uit te citeren zolang de boodschap niet verloren gaat.
- Lees het interview hier, in English here.